1e editie ‘Keramiek in ’t Park!’

Liefhebbers van klei en keramiek kwamen op 20 augustus 2017 naar het Nicolaaspark achter de Dorpsstraat in Zoetermeer. Daar vond namelijk de allereerste editie van ‘Keramiek in ’t Park’ plaats. Ruim vijftig standhouders toonden en verkochten kunst- en gebruiksvoorwerpen van keramiek en producten om zelf mee aan de slag te gaan. De diversiteit was groot!

In veel steden in Nederland vinden er in de zomer keramiekmarkten plaats, maar in Zoetermeer nog niet! Daar brachten de organisatoren: Terra Art Projects en keramisten Hetty Arens en Vera Zegerman verandering in. TERRA en de keramisten organiseerden in het verleden ook KERA-MIX en vonden het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zij vertaalden hun ervaringen met het organiseren van en het deelnemen aan diverse markten naar een eigentijdse keramiekmarkt in het hart van de stad. “Het is een sfeervolle plek met een heerlijk sfeertje”, vertelt Vera. “Midden in de stad, maar toch tussen de bomen, in het gras en met uitzicht op het water.”

De deelnemers die werden geselecteerd, zijn op kwaliteit beoordeeld door een deskundige commissie. Zij kwamen uit heel Nederland en uit België. Er werden unieke gebruiksvoorwerpen van keramiek aangeboden zoals kommen, schalen, vazen en serviezen. Ook echte eyecatchers voor het interieur waren er volop te vinden. Figuratieve beelden zoals dier- en mensfiguren en abstracte (wand)objecten van bijvoorbeeld porselein.

Klei, demonstraties en lekker eten!
Nieuwsgierig hoe objecten van keramiek worden gemaakt? Tijdens de markt waren er diverse demonstraties. Was je zelf keramist of had je ambities? Dan ging men naar de stands van KLEI, de SBB, de NVK of Keramikos. Hier werden boeken en magazines verkocht en kreeg je informatie over cursussen. Ook werden er klei, glazuren en hulpmiddelen aangeboden om zelf mee aan de slag te gaan. Voor de lekkere trek kon je terecht bij de foodtrucks van TOOST, die heerlijke gerechtjes en snacks verkochten.

Datum: 20 augustus 2017
Tijd: 11-17 uur
Locatie: Nicolaaspark, Dorpsstraat 12 (achter de locatie van TERRA)
Toegang gratis
Website: www.keramiekinhetpark.nl

Foto’s: Gerard van Warmerdam