KUNSTHAPPEN

Kunsthappen werd voorproeven

Leerlingen van het Picasso Lyceum, Oranje Nassau College en het Erasmuscollege konden in 2011 alvast proeven van het grote kunstproject Jaarringen. De eerste Jaarring met het Interactieve Landschap van de beeldend kunstenaar Daan Roosegaarde manifesteerde zich in november rond de Dobbeplas in het Stadshart van Zoetermeer.

Kunsthappen is een kennismaking met kunst en cultuur voor leerlingen die voor het eerst het vak Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) op hun rooster hebben staan.

In het TERRATORIUM presenteerde Terra Art Projects tijdens Kunsthappen een speciaal voorproefje op het grote kunstproject van Daan Roosegaarde. De leerlingen maakten een korte tour langs werken die met nieuwe media tot stand kwamen en met Augmented reality (het mixen van de werkelijke wereld met de virtuele, waardoor compleet nieuwe toepassingen en mogelijkheden ontstaan). Zij konden zelf actief aan de gang met de, IPod of IPhone om QR codes te scannen en de resultaten zichtbaar te maken. In de hal lag ook het werk met de titel “touch screen” waar de leerlingen door middel van aanraken (warmte) een beeld tevoorschijn konden toveren.

Zoetermeer wil zich graag laten zien als ICT-stad. De stad, kunst en ICT gaan een verbinding aan. En hoe deze verbinding wordt gelegd, daar ging het over.
Dit werd in het groot zichtbaar en voelbaar bij het Interactieve landschap van Daan Roosegaarde rond de Dobbeplas in Zoetermeer.

Foto’s: Ien Dobbelaar