OPEN ATELIERDAGEN EN OVERZICHT

OPEN ATELIERDAGEN GROOT SUCCES

Op 9 en 16 oktober 2011 vonden de open atelierdagen plaats. Tegelijkertijd kon men ook een bezoek brengen aan de overzichtsexpositie 2011 in het TERRATORIUM van de Stichting Terra Art Projects. Het bezoekersaantal van zowel de open atelierdagen als de Zoetermeerse overzichtsexpositie kende een grote stijging ten opzichte van 2010.

In totaal kwamen ruim 400 mensen naar de overzichtsexpositie. Ook veel kunstenaars waren blij verrast met de vele bezoekers die zij in hun atelier mochten ontvangen. De kunstenaars waren dit jaar actief bezig in hun atelier. Dit uitte zich onder andere in het geven van creatieve workshops en lezingen. Naast het bewonderen van reeds gemaakte kunstwerken kon nu ook worden meegekeken bij de vervaardiging hiervan, iets dat door veel mensen werd gewaardeerd.

De ateliers hadden duidelijk meer bezoekers tijdens het tweede weekend. Het weer, dat de eerste week beduidend slechter was dan tijdens de tweede week lijkt de oorzaak te zijn. De ateliers die in groepsverband functioneerden op dezelfde locatie kregen meer bezoekers. Veel mensen brachten eerst een bezoek aan de overzichtsexpositie van Terra Art Projects om zich te oriënteren. Nadat er werd bepaald welk werk hen aansprak, vervolgden zij hun tocht naar de ateliers.