INTERACTIEVE EXPOSITIE: DENK MEE OVER KUNST

VAN OLIEVERF TOT STREET ART
25.02.2017 – 30.03.2017

Zoetermeer is een jonge stad, met een cultureel aanbod dat nog volop in ontwikkeling is. Als het aan Terra Art Projects ligt is kunst er zeker niet alleen voor een kleine groep mensen, maar voor iedereen. TERRA organiseerde daarom de expositie ‘Van olieverf tot Street Art’ in het TERRATORIUM, waarbij iedere stadsbewoner werd uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van kunst in Zoetermeer!

Hou je van experimentele projecten, wil je meer schilderijen zien in Zoetermeer of ben je juist groot fan van festivals als ‘Zondag in ’t Park’? Waar kom jij graag in aanraking met kunst en makers? Verdiep jij je graag tijdens een lezing, wil je een smid ‘live’ zien smeden in zijn werkplaats of ga je het liefst naar het RandstadRail station om Street Art kunstenaars aan het werk te zien?

Meer ruimte voor kunst
In december stemde de Zoetermeerse gemeenteraad in met het plan van Stichting Terra Art Projects om de voormalige locatie van de Kwik Fit te verbouwen tot een centrum voor beeldende kunst. De instemming met de plannen, betekent dat er letterlijk en figuurlijk meer ruimte zal ontstaan voor het maken, presenteren en onder de aandacht brengen van (Zoetermeerse) beeldende kunst.

Bezoekers van het TERRATORIUM kregen een sneak preview van de plannen die er eerder werden gemaakt voor de nieuwe locatie. Denk hierbij aan ontwerpen voor de verbouwing van het pand, maar ook aan projectideeën. De expositie was vooral bedoeld om inwoners te vragen hoe zij denken over kunst in de stad. Het biedt de toekomstige organisatie belangrijke handvatten voor de verdere vormgeving van het kunstcentrum. TERRA is van mening dat goede ideeën de ruimte moeten krijgen, of ze nu van ‘de organisatie’, of uit ‘het veld’ komen. Ook de kids kunnen hun zegje doen, door in het knutselhoekje een ‘kunstcollage’ te maken.

GRATIS TE BEZOEKEN:
WOENSDAG T/M ZONDAG VAN 13 – 17 UUR

OPENING
24.02.2017 van 16 – 18 UUR
TERRATORIUM, Dorpsstraat 12, Zoetermeer.

Foto’s: Fati Daut