Huiskamerconcert Ebony XL

Op zondag 19 mei 2019 had je voor het laatst de mogelijkheid om een bijzonder huiskamerconcert van het Ebony Ensemble XS bij te wonen in het TERRATORIUM. De intieme optredens bestonden uit een wisselende samenstelling van muzikanten.

Op 19 mei bestond het ensemble uit Harriët Overbeek (cello), Thea Rosmulder (klarinet) en Laura Rafecas (viool) en werden er stukken van de volgende componisten gespeeld:
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Johann Baptist Wanhal (Jan Křtitel Vaňhal) (1739-1813)
Darius Milhaud  (1892-1974)
Charles Koechlin  (1867-1950)
Nicolas Bacri  (23 november 1961).

Het Ebony Ensemble
Je kent het Ebony Ensemble misschien wel van een van hun concerten in het Stadstheater. Het Ebony Ensemble speelt muziek van Brahms tot Berio, in bezettingen van kamermuziek tot groot ensemble en regelmatig in samenwerking met solisten. Als ‘Symfonieorkest in ensemblebezetting’ speelt het Ebony eigen arrangementen van meesterwerken uit het orkestrepertoire.

Dirigent Michel Havenith: “Ik ben er trots op om samen met een groep geweldige musici nog steeds bezoekers te kunnen verrassen en te laten genieten van bijzondere muziekwerken. Samen willen wij u ervan overtuigen dat het Ebony Ensemble een bijzondere plaats inneemt en meer dan de moeite waard is om te beluisteren!”

Praktische informatie:
Datum: zondag 19 mei
Tijd: 14.15 (het optreden duurde ca. 45 minuten, aaneengesloten)
Locatie: Dorpsstraat 12, Zoetermeer

Toegangskaarten kostten €10,=.
Reserveren was niet nodig.

Foto’s: Richard Jetten