Vijftig tinten groen

De wondere wereld van… groen! TERRA wil er alles over weten en verkent een half jaar lang de grenzen van al wat groen is. Dat wat je ziet, wat je kunt zaaien en oogsten, dat wat je kunt tekenen, schilderen of fotograferen én waarmee je kunt experimenteren! Groen is voor jong en oud, conventionelen en trendsetters.

Exposities (specifieke data volgen)

Januari/februari: Open Call ‘Vijftig tinten groen’
Kunstenaars uit heel het land werden opgeroepen om werk in te sturen binnen het thema ‘Vijftig tinten groen’! TERRA ontving meer dan honderd aanmeldingen en was positief verrast over de kwaliteit en diversiteit. Er werden 22 deelnemers geselecteerd voor deelname.

Maart: fotografie
In maart zal er een experimentele fotografieserie te zien zijn. De serie is een lust voor het oog, maar kaart ook lastige vraagstukken rondom het milieu aan. Meer info volgt…

April: Vereniging botanische kunstenaars Nederland
Een expositie die ongetwijfeld een groot en nieuw publiek naar het TERRATORIUM zal brengen. Zestien leden van de vereniging botanische kunstenaars Nederland tonen hier een primeur. Waar de deelnemers bij reguliere exposities alleen werk op ware grootte en in aquarel mogen tonen, is diversiteit in materiaal en grootte dit keer wél toegestaan.

Mei/juni: Egied Simons – ‘Exploded views’
De expositieruimte van TERRA wordt tijdelijk het laboratorium van Egied Simons. Deze kunstenaar experimenteert met rootprints, installaties waarbij je bijzondere wortelgroei kunt volgen, projecties van levend materiaal uit de sloten van Zoetermeer, ‘Exploded views’ van platgedrukt fruit en nog veel meer! Hij maakt jou deelgenoot van dit proces!

Juni/juli: Gerart Kamphuis
De Zoetermeerse kunstenaar Gerart Kamphuis is maar liefst dertig jaar actief geweest in het lokale kunstonderwijs. Hij gaat nu met pensioen. De kunstenaar maakte al die jaren ook autonoom werk. Zijn collectie wordt deze zomer gepresenteerd bij CKC & partners én bij Terra Art Projects. Weerspiegelingen (van groen in het water), zijn voor hem een onuitputtelijke inspiratiebron.

Naast de exposities is er ook een uitgebreid extra programma met activiteiten voor jong én oud, en zijn er projecten op andere locaties. Alles op het gebied van kunst én groen. Hou de website in de gaten voor meer info!