‘Vijftig tinten groen’: Zes maanden, vijf exposities!

Groen, de wondere wereld van planten, bloemen en meer. Dat wat je ziet, kunt zaaien en oogsten maar ook kunt tekenen, schilderen of fotograferen. Kunstorganisatie Terra Art Projects verkent tijdens het expositieprogramma ’Vijftig tinten groen’ een half jaar lang, met vijf exposities én samen met vele kunstenaars, de grenzen van dit thema.

Vijf exposities
Het expositieprogramma duurt een half jaar en bestaat uit vijf exposities. De ene expositie toegankelijk maar bijzonder, de ander experimenteel en uitdagend. Met kunstenaars uit het hele land én met aandacht voor lokale kunstenaars.

TERRA toont diverse exposities en projecten. We beginnen met een expositie van anderhalve maand van twintig kunstenaars uit geheel Nederland. De expositie in maart, van Henri Blommers en Bert Feddema (foto’s en installaties) combineert schoonheid en reflectie op één van de grootste problemen van onze tijd. Let op, dit verdere gedeelte is uitgesteld vanwege het Cornona virus; In april tonen we werk van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland, in combinatie met ‘Roommates’ van Puur Anders. In mei is er een interactieve expositie met levend en groeiend materiaal van Egied Simons. Ook wordt er, in samenwerking met het CKC, een oeuvre-expositie van de Zoetermeerse kunstenaar Gerart Kamphuis getoond. Naast de exposities, worden er ook veel extra activiteiten georganiseerd. Denk aan een ‘groen inloopspreekuur’ met zaadjesmarkt, een workshop botanisch tekenen én een kinderactiviteit waarbij het groen en de beestjes in de omgeving op een bijzondere manier worden onderzocht!

Het complete overzicht
11.01 – 20.02: Groepsexpositie ‘vijftig tinten groen’
Wat kun je doen met… vijftig tinten groen? Twintig kunstenaars uit heel het land laten het zien tijdens de openingsexpositie van 2020.

22.02 – 26.03: Henri Blommers en Bert Feddema
Natuur en plastic: in het werk van Henri Blommers en Bert Feddema (foto’s en installaties) worden schoonheid en reflectie op één van de grootste problemen van onze tijd gecombineerd.

28.03 – 23.04: Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland uitgesteld vanwege het Corona virus.
Een unieke expositie van twintig leden van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Zij tonen voor één keer werk ‘buiten de kaders’; een eigen visie op de bloemen- en plantenwereld.

25.04 – 11.06: Egied Simons – Exploded Viewuitgesteld vanwege het Corona virus.
Levend groen bij TERRA. Egied Simons toont de wondere wereld van wortelgroei, vergroot het minuscule waterleven in onze eigen omgeving, laat ons zien wat er gebeurt als ons alledaagse groen ‘explodeert’ en meer!

13.06 – 09.07: Gerart Kamphuis uitgesteld vanwege het Corona virus.
De Zoetermeerse kunstenaar Gerart Kamphuis heeft een fascinatie voor weerspiegelingen van de natuur in het water. Bij TERRA toont hij recent werk en transparante 3D-objecten.

Hou de website, nieuwsbrief en socials in de gaten voor meer info over de vele extra’s rondom de exposities!