De Zoetermeerse zomer: ‘Zondag in ’t Park’!

De Zoetermeerse zomer van 2017 stond weer voor de deur en dat betekende natuurlijk dat ‘Zondag in ’t Park’ weer van start ging! Ook dit jaar was de organisatie in handen van Terra Art Projects. Het werden vijf zotte zomerse zondagen om absoluut niet te missen.

Sneak preview
Iedere zondag waren er drie zorgvuldig geselecteerde bands en/of singer songwriters die verbaasden, verrasten, ontroerden en het publiek in beweging brachten! Tijdens de eerste editie op 16 juli zorgde de Zoetermeerse vijfkoppige band ‘Mpac’ om 14.00 uur met hun eigenzinnige covers en een aantal eigen nummers (primeur!) voor een spetterende kick-off. Om 15.30 was het de beurt aan Rogier Pelgrim! Je kent hem misschien wel van het programma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’ of van zijn optreden bij ‘Concert at SEA’. Men bleef lekker eten, want om 17.30 werd het feestje voortgezet door ‘The Hillbilly Moonshiners’. Zij dompelden de dierbaarste hitjes onder in smerig Louisiaans moeraswater.

Goed voor lichaam en geest!
Naast muziekoptredens waren er iedere editie ook acts, activiteiten en demonstraties op het gebied van beeldende kunst en theater. Op 16 juli bijvoorbeeld, vertoonden de acrobaten van Circus Nevermind hun kunsten op de trapeze, kon je komen kijken naar de ‘Bee gallerie’ en maakte street art kunstenaar Tobias Becker Hoff van de ‘Urban Art Studio’ een groot drieluik van het bijenlandschap op de muur van Terra Art Projects. Daarnaast werd er een mysterieuze, ‘life changing’ ontdekking gedaan… in de Dobbeplas.

De crew van de 77Events zorgde er elke zondag traditiegetrouw voor dat het bad vol lag met gekoelde drank. Voor de kinderen was er gratis ranja en voor iedereen die deze fase is ontgroeid, was er volop keuze uit betaalbare (non)alcoholische dranken. De foodtrucks garandeerden dat er iedere week andere smaakpapillen werden geraakt. Elke editie rolden er namelijk andere keukens het terrein op!

Wilde je zeker weten dat de kids ’s avonds zonder zeuren naar bed gingen? Er werden vijf zondagen lang knutselactiviteiten aangeboden door atelier Le Rouge en workshops door CKC & Partners in de ‘lintenhut’. Daarbovenóp waren er iedere week wisselende activiteiten. Tijdens de eerste editie op 16 juli was er bovendien een te gekke fantasieprikkelende pop-up speelplek.

‘Zondag in ’t Park’ verrast je met artistiek talent, kinderworkshops, theater, muziek en food. Kom dus elke week kijken, luisteren, meedoen én proeven! Waarom zou je eigenlijk nog op vakantie gaan?

Praktische informatie
Je werd met open armen ontvangen op 16, 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus 2017 in het Nicolaaspark, achter Dorpsstraat 12, in Zoetermeer. Het park is open van 13- 20 uur. ‘Zondag in ‘t park’ is gratis toegankelijk en inspirerend voor iedereen! Benieuwd naar het volledige programma van 2017? Kijk dan op www.zondaginhetpark.nl. Like ZIHP ook op Facebook: www.facebook.com/zoetermeerintpark.

De pret stopte trouwens niet na de laatste zomereditie. Op zondag 20 augustus vond namelijk de keramiekmarkt ‘Keramiek in ’t Park’ plaats en op zondag 3 september de lifestylemarkt ‘Markt in ’t Park’. Als klap op de vuurpijl organiseerde TERRA in december een ‘Zondag in ’t Park’ kersteditie!