Deelnemer worden van Terra Art Projects

Stichting Terra Art Projects werkt met een deelnemersbestand van professioneel beeldend kunstenaars en ontwerpers uit de regio Zoetermeer. Zij komen in aanmerking voor solo- en/of groepsexposities, en kunnen kunstprojecten ontwikkelen en uitvoeren in samenwerking met TERRA.

Om de professionaliteit van het deelnemersbestand te waarborgen, vindt er een toetsing plaats alvorens geïnteresseerde kunstenaars en ontwerpers (toegepaste kunst) deelnemer kunnen worden.
De disciplines van toegepaste kunst waar wij ons op richten zijn: grafisch- en industrieel vormgevers, edelsmeden, fotografen en keramisten.

Toetsingscommissie
De toetsing wordt verricht door een onafhankelijke commissie, bestaande uit 3 externe deskundigen op het gebied van beeldende - en toegepaste kunst: Marcia Boeijinga, Ingrid Fijen en Simone van den Heuvel.

Beoordeling vindt plaats op basis van de volgende criteria:

1. Kwaliteit van het werk:
- zeggingskracht van het werk
- ontwikkeling van het oeuvre
- vakbeheersing (technisch/stilistisch)

2. Professionaliteit (scholing, opdrachten, exposities)

3. Motivatie om deelnemer te worden van TERRA

Het bindende advies zal leiden tot een rubricering:
- deelnemer PRO
- deelnemer REGULIER
- afgewezen als deelnemer 

Wat biedt TERRA de deelnemer-PRO?
- digitale presentatie op de website van TERRA, met link naar eigen website
- mogelijkheid tot een solo-expositie in de galerie
- mogelijkheid om werk te verkopen of opdrachten uit te voeren via TERRA.

Deze deelnemers wordt tevens ruimte geboden om project-ideeën in te dienen. TERRA faciliteert en ondersteunt projectaanvragen die aansluiten bij haar visie en waar zij mogelijkheden tot financiering voor ziet.

Wat biedt TERRA de deelnemer-REGULIER?
De reguliere deelnemer kan alleen onder voorwaarden (bijvoorbeeld met een bepaalde selectie uit het oeuvre) en in groepsverband participeren, exposeren en werk verkopen via TERRA. De deelnemer-REGULIER wordt wel gepresenteerd op de website van TERRA.

Nieuwe toetsing
Was je afgewezen maar heb je ondertussen een opleiding gevolgd of heeft jouw werk een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt? Dan kun je na minimaal 1 jaar opnieuw een toetsing aanvragen om te bekijken of je op basis van deze ontwikkelingen in aanmerking komt voor het deelnemerschap. Dit geldt ook als je van deelnemer-REGULIER wilt doorstromen naar deelnemer-PRO.

Na vijf jaar worden alle deelnemers opnieuw door TERRA opgeroepen voor een toetsing.

Randvoorwaarden voor toetsing en deelnemerschap
Je komt in aanmerking voor deelnemerschap van TERRA als je woonachtig bent in Zuid-Holland.

Kosten
Aan iedere (her)toetsing zijn kosten verbonden. Deze bedragen € 25,- en dienen vooraf te worden voldaan. Na positieve beoordeling van het inschrijfformulier ontvang je hiervoor een factuur.

Procedure
De zittingen van de commissie vinden twee keer per jaar plaats en zijn niet openbaar. Het oordeel van de commissie is een bindend advies aan de directie. Binnen 10 werkdagen wordt de uitslag van de toetsing aan de beoogd deelnemer toegestuurd door de directie van TERRA. Een negatieve uitslag wordt uiteraard gemotiveerd.

Ben je geïnteresseerd in het deelnemerschap? Vul dan via onderstaande link het aanmeldingsformulier in. Wanneer wij deze positief hebben beoordeeld word je uitgenodigd voor het eerstvolgende toetsingsmoment (bij voldoende plaats) en ontvang je alle praktische informatie rondom de toetsing.
De volgende toetsing vindt begin februari 2021 plaats. Het formulier moet dan begin januari ingestuurd worden.

Download hier het deelnemersformulier


onze nieuwsbrief