EXPOSITIE IN WIJKCENTRUM HET METRUM | MARIJKE RIDDERHOF

Hoedjes
28.11.2020-25.02.2021

De jeugd heeft de toekomst, ook in de kunst. Als combinatiefunctionaris ‘Kunst en Cultuur’ van de gemeente Zoetermeer en als vakleerkracht beeldende vorming houdt Marijke zich vol passie bezig kinderen van de basisschool in contact te brengen met kunst.

Kunst heeft haar hele leven centraal gestaan. Als kind had zij een ‘atelier op zolder’, en later hebben specialisaties en een opleiding van een kunstenaar in Den Haag ervoor gezorgd dat zij zich verder ontwikkelde.

Marijke heeft van atelier naar atelier gereisd. Van 375 m2 met galerie, klaslokaal en werkplaats tot nu in een garagebox van 36 m2.
“De weg van een kunstenaar gaat zeker niet over rozen.” stelt Marijke.
“Door mijn werk in het onderwijs is er zeer weinig tijd over voor mijn eigen kunst. Maar de blije gezichtjes op inmiddels 22 scholen, maken heel veel goed. Nog een aantal jaar dan is er weer tijd voor mijn eigen kunst. Want een kunstenaar ben je, dat word je niet.”

Informatie over de werken: www.ridderhofje.nl

Wat is het Metrum?
Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Terra Art Projects. Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners en andere geïnteresseerden een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Heb je ook een leuk idee voor het Metrum? Neem dan contact op met Hetty Arens: hetty.arens@ziggo.nl
Het Metrum bevindt zich tegenover het gebouw ‘de ComPositie’ aan de César Franckrode.

Foto’s: Hetty Arens