Expositie in wijkmuseum het Metrum | Riek van Putten

Veel vrijwilligers van kunstorganisatie Terra Art Projects maken zelf kunst. TERRA en Hetty Arens, bedenker van wijkmuseum het Metrum, bieden hen de mogelijkheid om de kunstwerken die zij maken te tonen in de wijk Buytenwegh. Het werk van Riek was te zien t/m 11 januari.

Riek van Putten heeft een aantal jaar met aquarelverf gewerkt. Zij verdiepte zich in de kleurenleer en het toepassen van contrast en perspectief. Hierna heeft zij een lange tijd portretten geschilderd.

Vanuit het portretschilderen ontstond de serie Boeddhaschilderijen, dit maal in olieverf en acryl. Ook de boeddhistische levenswijze en de vele uitvoeringen van Boeddha boeien Riek. Zij geeft deze dan ook regelmatig weer in haar schilderijen.

César Franck zet de toon in Buytenwegh

Wijkmuseum Het Metrum, ontworpen door kunstenaar Hetty Arens, staat letterlijk centraal in het project ‘César Franck zet de toon’ van Terra Art Projects. Het wijkmuseum biedt bewoners een platform voor het exposeren van creatieve uitingen. De aanwezigheid van het museum stimuleert ontmoetingen en de verlichte kubus draagt ’s avonds bij aan de veiligheid in het gebied. Regelmatig verandert de opstelling.