Expositie in Wijkmuseum het Metrum | Terra vrijwilligers deel 2

Abstract werk van vrijwilligers van TERRA
Expositie: Abstracte schilderingen deel 2

Veel vrijwilligers van kunstorganisatie Terra Art Projects maken zelf kunst. TERRA en Hetty Arens, bedenker van wijkmuseum het Metrum, bieden hen de mogelijkheid om de kunstwerken die zij maken te tonen in de wijk Buytenwegh. In november 2016 bood TERRA de vrijwilligers (gastvrouwen en –heren, de cateringgroep en de technische groep) een workshop abstract schilderen aan onder leiding van Hetty.

Hetty heeft eerst uitgelegd wat er onder abstract wordt verstaan aan de hand van voorbeelden en hoe je materiaal kunt vinden ter inspiratie. Verder hoe je gemengde technieken kunt gebruiken bij het schilderen.

De bedoeling was om paren te vormen en met elkaar te gaan werken op een doek en te reageren op wat de ander schildert. Ze gingen aan de slag met zijn tweeën of drieën aan één doek werken en dat gaf al veel hilariteit. “Reuze eng, onwennig en dat kan ik echt niet!”
Zie hier het resultaat. Het zijn allemaal leuke werken geworden!

Met dank aan: Jannie van Zanten, Riek van der Putten, Jeanette Verbeek, Trudy van Velsen, Anneke Zeeman, Jacques Ruiter, Ineke Kouwets, Petra Stout, Ank van Kan, Marjan van Leeuwe, Lisa Wessling, Jeannette Colijn, Jan Lenoir, Frank Dingemans, Susan Swart, Marjon Wezelenburg, Monique Dufais en Alfons Nauw.

Wat is het Metrum?
Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Terra Art Projects. Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Deze expositie is t/m eind december te zien. Heb je ook een leuk idee voor het Metrum? Neem dan contact op met Hetty Arens: hetty.arens@ziggo.nl. Het Metrum bevindt zich tegenover het ID College aan de César Franckrode.