EXPOSITIE IN WIJKMUSEUM HET METRUM | TERRA VRIJWILLIGERS

Expositie: Abstracte schilderingen

Veel vrijwilligers van kunstorganisatie Terra Art Projects maken zelf kunst. TERRA en Hetty Arens, bedenker van wijkmuseum het Metrum, bieden hen de mogelijkheid om de kunstwerken die zij maken te tonen in de wijk Buytenwegh. Dit keer bood TERRA de vrijwilligers (gastvrouwen en –heren, de cateringgroep en de technische groep) een workshop aan onder leiding van Hetty.

Tijdens deze workshop konden zij abstract leren schilderen. Eerst werd er uitleg gegeven over het thema. Aan de hand van voorbeelden, werd uitgelegd wat onder abstract schilderen wordt verstaan en hoe je materiaal kunt vinden ter inspiratie. Ook werd verteld hoe je gemengde technieken kunt toepassen bij het schilderen.

Er werd in paren geschilderd. Het was de bedoeling om te reageren op het werkproces van de ander. Aanvankelijk leidde dit tot wat terughoudendheid en hilariteit, maar de resultaten mogen er zeker zijn!

Deelnemers: Jannie van Zanten, Riek van der Putten, Jeanette Verbeek, Trudy van Velsen, Anneke Zeeman, Jacques Ruiter, Ineke Kouwets, Petra Stout, Ank van Kan, Marjan van Leeuwe, Lisa Wessling, Jeannette Colijn, Jan Lenoir, Frank Dingemans, Susan Swart, Marjon Wezelenburg, Monique Dufais en Alfons Nauw.

Wat is het Metrum?
Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Terra Art Projects. Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Heb je ook een leuk idee voor het Metrum? Neem dan contact op met Hetty Arens: hetty.arens@ziggo.nl. De expositie is t/m 28 oktober te zien. Het Metrum bevindt zich tegenover het ID College aan de César Franckrode. Meer informatie over TERRA vind je op www.terra-artprojects.com.