JAARRINGEN 2014

Onder de overkoepelende naam ‘Jaarringen Zoetermeer’ organiseert Stichting Terra Art Projects een periodieke kunstroute waarin de natuur, het cultureel erfgoed en de kunstwerken in de openbare ruimte zichtbaar worden gemaakt. Net als de jaarringen van een boom, groeit de kunstroute ook per editie. De ‘vaste’ collectie wordt aangevuld met tijdelijke beelden, objecten en installaties van professionele (inter)nationale kunstenaars. De Jaarring maakt de kwaliteit en de identiteit van het bewuste gebied zichtbaar en sluit aan bij de thema’s van de stad. Door te kiezen voor bekende (inter)nationale kunstenaars beoogt Terra Art Projects Zoetermeer landelijk te profileren als serieus domein voor professionele kunst.

In juni en juli 2014 presenteerde Terra Art Projects de kunstroute Jaarringen Zoetermeer 2014. Het thema voor 2014 was: ‘Waterwerken’. Acht spannende tijdelijke én permanente kunstwerken in het water verbinden de nieuwe stad en het oude dorp. Tijdens het wandelen was er bovendien aandacht voor bestaande kunstwerken, de natuur en het cultureel erfgoed op de tijdelijke route. Jaarringen 2014 gaf je de mogelijkheid om dit deel van Zoetermeer op een totaal andere manier te zien en te beleven.

Deelnemende kunstenaars: Paul Segers, Marian Meerbeek, Maarten Fleuren/Kees Reijnen, Niels Lakens, Pedro Marzorati, Karin ter Waarbeek, Richard van der Koppel en Hetty Arens (e.a.).

Loop de route zelf, of onder begeleiding van een gids

Vanaf 1 juni kon je de route zelf lopen. Hiervoor kon je de gratis Jaarringen App downloaden of  het routeboekje voor slechts €2,- in het TERRATORIUM kopen. Je kon er ook voor kiezen om mee te lopen tijdens een georganiseerde rondleiding, elke zondag om 14 uur. Dit was gratis op vertoon van het boekje. Aanmelden was niet nodig.

Startlocatie route: Terratorium, Dorpsstraat 12
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 11.00-17.00 uur, zondag 13.00-17.00

Kijk voor meer informatie op www.jaarringenzoetermeer.nl