Keramiek in ’t Park

Op zondag 19 augustus 2018 vond de tweede editie van ‘Keramiek in ’t Park’ plaats. Er werden ruim vijftig standhouders geselecteerd die de meest prachtige objecten van keramiek verkochten. Ook werden er producten aangeboden waarmee je zelf aan de slag kunt. Voor iedere portemonnee was er wat moois te vinden!

Heerlijk sfeertje
Vorig jaar werd de keramiekmarkt met succes geïntroduceerd in Zoetermeer door de organisatoren: Terra Art Projects en keramisten Hetty Arens en Vera Zegerman. “Het Nicolaaspark is een plek met een heerlijk sfeertje”, vertelt Vera. “Midden in de stad, maar toch tussen de bomen, in het gras en met uitzicht op het water.”

Deelnemers uit heel het land
De deelnemers, uit zowel Nederland als België, werden op kwaliteit beoordeeld door een deskundige commissie. Er werden unieke gebruiksvoorwerpen van keramiek aangeboden zoals kommen, schalen, vazen en serviezen. Ook echte eyecatchers voor het interieur waren volop te vinden. Figuratieve beelden zoals dier- en mensfiguren en abstracte (wand)objecten van bijvoorbeeld porselein.

Ook voor de hobbyist
De stands van KLEI keramiek magazine, de Nederlandse Keramiekopleiding, de NVK en Keramikos verkochten boeken en magazines en gaven informatie over cursussen. Ook werd er klei, glazuren en hulpmiddelen aangeboden om zelf mee aan de slag te gaan.

TOOST zorgde voor lunch of lekkere snack. Wil je weten wie er dit jaar allemaal deelnamen aan de markt? Kijk dan op www.kermiekinhetpark.nl

Foto’s: Petrie Coomans