expositie IN WIJKMUSEUM HET METRUM | Frank Dingeman

Frank Dingeman | Gevleugelde Vrienden
03.07-31.08.2019

“Hij ziet ze Vliegen” is een gevleugelde uitdrukking en wordt meestal gebruikt als iemand ‘de weg kwijt’ is.
Maar als je om je heen kijkt zie je ze soms echt vliegen, en dan bedoel ik onze gevleugelde mede-aardbewoners. Vogels, insecten en ander gevleugeld gespuis. Zittend op het balkon, wandelend of fietsend door bos en hei, overal kan je ze zien vliegen, zwemmen of zitten.

Om ze vliegend vast te leggen op de gevoelige digitale plaat is een ander verhaal. Meestal zijn de vogels gevlogen voordat je er erg in hebt, maar gelukkig krijg je zo nu en dan een tweede kans.

De fotoserie die ik hier nu exposeer is voornamelijk een selectie van die tweede kansen. Zoals een vissende reiger, een rustende libelle, een zichzelf poetsende gans en een aalscholver, klaar voor de volgende duik onder water.

Maar er zitten ook een paar eerste kansen bij waar de wilde zwanen voorbij vliegen en de torenvalk hangend in de lucht aan het “bidden” is, ook dat lukt soms toch nog wel eens een keer.

Wat is het Metrum?
Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Terra Art Projects. Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners en andere geïnteresseerden een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Heb je ook een leuk idee voor het Metrum? Neem dan contact op met Hetty Arens: hetty.arens@ziggo.nl
Het Metrum bevindt zich tegenover het gebouw ‘de ComPositie’ aan de César Franckrode.

Foto’s: Hetty Arens