Open Atelierdagen 1996

Terra kunstprojecten was van de partij op de Open Atelierdagen op 21 en 22 september 1996 in Zoetermeer. De expositie liep van 21 september tot 5 oktober 1996.

Tijdens de Open Atelierdagen is het gebouw aan de Stationsstraat 84 omgetoverd tot een waar kunstcentrum. De ateliers – die inmiddels in gebruik waren genomen – werden opengesteld voor het publiek. Op de benedenverdieping werden in samenwerking met de Stichting De Lutteltuine uit Uden diverse installaties opgericht. Daarnaast is er zowel ruimtelijk werk als op het platte vlak geëxposeerd.

Ook in de tuin zijn diverse kunstwerken geïnstalleerd. 250 mensen bezochten de Open Atelierdagen. Deze expositie is een sprekend voorbeeld van de projectmatige aanpak van de vereniging. Naast de Terra-leden hebben een aantal kunstenaars van de Stichting De Luttel tuin uit Uden (Noord-Brabant) acte de préséance gegeven. Het gaat hier om: Antoon Versteegde, Sylvia Dekker, Henk Biesterbos,

Maarten van Elzen en Genoveef Lukassen-Geluk. Tijdens de Open Atelierdagen werd de nodige documentatie over de opgeleverde projecten aan het publiek getoond. Om de overige deelnemers aan de Open Atelierdagen in de gelegenheid te stellen de expositie te bezichtigen en nader kennis te maken met de kunstenaars is 21 september een bijeenkomst georganiseerd. Hier droeg dichter en fotograaf Maarten van Elzen voor uit eigen werk.