Pop-up kunstwerk ‘walk of peace’

Maak samen een pop-up kunstwerk tijdens de ‘Walk of Peace’!

Op zaterdag 19 september maakten de deelnemers aan de ‘Walk of Peace’ samen met kunstenaars van Terra Art Projects een kunstwerk in de buitenlucht! ‘De Walk of Peace’ is onderdeel van de Vredesweek 2020, waarbij diverse activiteiten worden georganiseerd door het Iloz (Interlevensbeschouwelijk overleg Zoetermeer).

Kunstwerk in tuin ‘’t Oude Huys’

Het kunstwerk bestond uit een compilatie van voorwerpen van compassie, bevestigd aan meegebrachte stokken. De kunstenaars die het project begeleidden (Verolique Jacobse, Ellen Vermeulen en Sylvia Essenberg), verwezen zo naar de eeuwenoude pelgrimstochten. De stokken met de voorwerpen werden in de tuin geplaatst van ’t Oude Huys in de Dorpsstraat (voormalige Stadsmuseum) en vormden samen een tijdelijk kunstwerk. De stokken en de voorwerpen werden aan het begin van de wandeling ingeleverd en de kunstenaars gingen hiermee aan de slag. Tijdens de afsluiting was het kunstwerk grotendeels voltooid!

Walk of Peace

De ‘Walk of Peace’ startte om 13.30 het Nicolaasplein en duurde ongeveer anderhalf uur. Men maakte een inspirerende wandeling door het centrum van de stad op anderhalve meter afstand. Met een lint kon afstand worden gehouden tot de andere lopers. We maakten van de nood een deugd: een lang lint van lopers die verbondenheid toonden! Tijdens de wandeling sloot ook Biodanza Zoetermeer aan. Biodanza is een bijzondere, vrije manier van dansen.

Wat mocht je meenemen?

Wilde je ook een bijdrage leveren aan het kunstwerk? Dan nam je een lint van ongeveer 1,5 meter en een stevige stok (tak, steel, bamboe etc.) mee van tussen de 1.20m en 1.40m. Daarnaast was natuurlijk het voorwerp van compassie belangrijk! Een persoonlijk voorwerp (niet te zwaar) dat gaat over vrede, liefde, verbinding, samenzijn of compassie: iets dat voor jou een symbolische waarde heeft.

Je mocht ook een stok en voorwerp meenemen voor iemand die vanwege Corona niet mee kan lopen. Had je geen stok of lint? Geen probleem. Wij hadden er een paar op ‘voorraad’.

Praktisch
Datum: zaterdag 19 september
Starttijd: 13.30
Verzamelpunt: Nicolaasplein (naast Parochiecentrum de Kapelaan)
Deelname was kosteloos en aanmelden niet nodig

Meer weten over de Vredesweek en het ILOZ? Kijk dan op www.iloz.org

Foto’s: Verolique Jacobse