TERRA ZOEKT: COÖRDINATOR VAN HET VRIJWILLIGERSTEAM

Word jij een belangrijke spil binnen het vrijwilligersteam van TERRA? Je wordt met open armen ontvangen!

Kunstorganisatie Terra Art Projects is op zoek naar een coördinator voor het team van (vrijwillige) medewerkers dat de galerie draaiende houdt. Draag je cultuur in Zoetermeer een warm hart toe, wil je onderdeel worden van een gezellig vrijwilligersteam en lijkt het jou een uitdaging om dit team te coördineren? Wij staan met open armen klaar om je te verwelkomen!

Over TERRA
TERRA is een stichting en bestaat inmiddels al 25 jaar. Samen met kunstenaars en vrijwilligers organiseert zij toegankelijke exposities en andere kunstprojecten. Je kent TERRA misschien wel van exposities van Zoetermeerse kunstenaars, de kunstroute Jaarringen met de blauwe mannen in het Wilhelminapark of het festival ‘Zondag in ’t Park’ met de Terra Art Box.

De organisatie van TERRA bestaat uit een uitvoerende organisatie onder leiding van twee (parttime) directeuren. Naast de directie bestaat de uitvoerende organisatie uit een klein team van vaste medewerkers en flexibele inhuur op een aantal expertisegebieden. De hele organisatie kenmerkt zich door een hoge mate van vrijwillige inzet.

Wat doe je als de coördinator van het team galeriemedewerkers?

Je houdt je bezig met werving van extra galeriemedewerkers voor de verhuizing naar de Franx locatie.

Je bent verantwoordelijk voor strategische- en coaching activiteiten van het team galeriemedewerkers.

Je bent, naast de roostercoördinator, een van de aanspreekpunten voor de vrijwilligers.

Samen met de directie stel je de inhoud van de kwartaalvergadering op. Doen er zich tussentijds belangrijke zaken voor, dan stuur je de nodige informatie per mail rond naar de vrijwilligers.

Je voert (samen met de roostercoördinator) kennismakingsgesprekken met potentiële vrijwilligers. Bij een nieuwe aanmelding regel je de administratie rondom het intreden van de nieuwe vrijwilliger.

Deelnemen aan het projectbureau-overleg
TERRA heeft wekelijks (op de vrijdagochtend) een projectbureau-overleg om de laatste stand van zaken door te nemen. Het heeft de voorkeur dat de coördinator van het team vrijwilligers wekelijks deelneemt aan dit overleg.

De geschatte inzet per week is 2-4 uur. Het betreft (vooralsnog) een vrijwillige functie.

Wie zoeken we
TERRA is op zoek naar iemand met organisatietalent, een actieve, gemotiveerde instelling en met sociale en communicatieve vaardigheden. Er valt nog veel te winnen voor de kunst en cultuur in Zoetermeer. Met jouw inzet lever je hier een bijdrage aan!

Uitkijken naar een nieuwe locatie
Terra Art Projects zal in 2021 naar een nieuwe, grotere locatie verhuizen aan de Vlamingstraat en gaat dan Franx heten. Op deze nieuwe locatie gaan we grotere exposities realiseren. Ook zijn er werkplaatsen, een makerswinkel en eetgelegenheid. TERRA kijkt samen met de vrijwilligers uit naar dit moment.

Natuurlijk hopen we dat de coördinator uiteindelijk met ons meeverhuist naar de nieuwe locatie en helpt de organisatie daar verder te ontwikkelen!

Mail naar e.boutkan@terra-artprojects.com als je interesse hebt in deze functie.

onze nieuwsbrief