TERRA ZOEKT: GALERIEMEDEWERKERS VOOR DE EXPOSITIERUIMTE

Ben jij de gastvrije, kunstliefhebbende vrijwilliger die TERRA zoekt?

Terra Art Projects is op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij het ontvangen van bezoek in haar gezellige expositieruimte in de Dorpsstraat. Je bent altijd samen met een andere vrijwilliger aanwezig én in een omgeving die steeds op nieuwe manieren inspireert…

Over TERRA
TERRA is een stichting met een klein projectbureau en bestaat inmiddels al 25 jaar. Samen met kunstenaars en vrijwilligers organiseert zij toegankelijke exposities en andere kunstprojecten. Je kent TERRA misschien wel van exposities in de stad, de kunstroute Jaarringen met de blauwe mannen in het Wilhelminapark of het festival ‘Zondag in ’t Park’ met de Terra Art Box.

Wat doe je als gastvrije vrijwilliger bij TERRA?
TERRA vraagt je om bezoekers te ontvangen. Ook kun je hen meer vertellen over de expositie die te zien is. TERRA zorgt dat je als vrijwilliger altijd als eerste van kunstenaars of het projectbureau toelichting over de expositie krijgt, zodat je deze informatie over kunt dragen.

Wanneer er iets wordt verkocht, handel je de betaling af en verwerk je deze in de verkoopregistratie.

De openingstijden zijn van 13-17 uur en we vragen je om in ieder geval eens per twee weken aanwezig te zijn. Eens per kwartaal is er een bijeenkomst om de laatste stand van zaken door te spreken en elkaar beter te leren kennen. Minimaal één keer per jaar organiseert TERRA een leuke activiteit voor de vrijwilligers.

Uitkijken naar een nieuwe locatie
Stichting Terra Art Projects zal in 2021 naar een nieuwe, grotere locatie verhuizen aan de Vlamingstraat en gaat dan Franx heten. Op deze nieuwe locatie kunnen we grotere exposities realiseren. Ook zijn er werkplaatsen, een makerswinkel en eetgelegenheid. TERRA kijkt samen met de vrijwilligers uit naar dit moment.

In 2019 en 2020 heeft de organisatie nog veel verrassende exposities in de planning staan op de huidige locatie. Zoals exposities binnen het thema ’50 tinten groen’, over bloemen en planten, maar dan net een beetje anders! Ook experimenteert TERRA op de huidige locatie met een kleine makerswinkel waar producten verkocht worden van kunstenaars en ontwerpers.

Lijkt het je leuk om je als vrijwilliger aan deze creatieve organisatie te verbinden?
Mail dan met Ed Boutkan: e.boutkan@terra-artprojects.com


onze nieuwsbrief