Zondag in ’t Park

Zondag in ’t Park is niet meer weg te denken uit Zoetermeer!

Het kleinschalige festival Zondag in ’t Park (een initiatief van Terra Art Projects) verrast je met artistiek talent, kinderworkshops, beeldende kunst, theater, muziek en food. Vijf zomerse zondagen in Zoetermeer om absoluut niet te missen!

Ook dit jaar (2018) kijken we terug op een heel geslaagde editie van Zondag in ‘t Park, waarin bewust een aantal elementen anders werden neergezet of zelfs verlaten. Zo verruilden we dit jaar het prominente muziekpodium voor een stretchtent midden op het grasveld. Daarnaast werd een bezorgauto van Picnic online supermarkt in het festival geïntegreerd als minipodium voor een singer-songwriter. De verschillende programmaonderdelen, zoals dans en theater, kwamen beter uit de verf.

De zomer was zonovergoten en meer mensen kozen voor een vakantie in eigen land. Jong, oud, verliefd, beperkt, van bijstand tot welvarend, cultuur minnend of niet… Zondag in ’t Park was écht de ontmoetingsplaats in Zoetermeer deze zomer.

Zondag in ’t Park bood elke week een gevarieerd en breed scala aan culturele activiteiten. Dit jaar stond elke zondag in het kader van een thema.
15 juli: Zweverig in ’t Park
22 juli: Vakantieperikelen in ’t park
29 juli: Catwalk in ’t Park
5 augustus: Circus in ’t Park
12 augustus: Hellogoodbye in ’t Park

Er was een wekelijks culinair aanbod van drie foodtrucks, een bar met aantrekkelijk geprijsde dranken, en ook verzorgden de lokale initiatieven Buurttuin Zoete Aarde en verantwoorde bakkerij Ridderhuys respectievelijk verse kruidenthee en ouderwetse filterkoffie met glutenvrij gebak. Stadsdichter Robbert Roos liep rond met thematische gedichten die hij aan individuele bezoekers voordroeg.

Helemaal heppie in ‘t park!
Daarnaast bemande het medisch team van Inselbrise GmbH op vijf zonnige, zalige zondagmiddagen in juli en augustus de geluksklinique aan het Nicolaasplein met de ambitie om de bevolking van Zoetermeer nóg gelukkiger te maken dan ze al is…
Het succes van 2017, toen hetzelfde team zo’n 800 opvarenden van de Dobbecruise naar de ‘Bron van de Eeuwige Jeugd’ in korte tijd 10 jaar jonger maakte, werd doorgetrokken in de geluksklinique. De geluksklinique kwam tot stand door een samenwerking tussen Terra Art Projects, het Erasmus College en het lokale bureau Talk of the Town.

Kijk voor een beeldimpressie op https://www.zondaginhetpark.nl

Foto’s: Catherine Terpstra, Nelly Smits, Petrie Coomans en Richard Jetten