Zoetermeerse kunst/ Atelierdagen

Naar aanleiding van de ervaringen van de Open Atelierdagen 2009, werd de keuze gemaakt om in 2010 de ateliers op twee zondagen, 10 en 17 oktober, open te stellen. Hierdoor kwam de (veelal slecht bezochte) zaterdagopenstelling te vervallen.

De openstelling van de ateliers werd dit jaar begeleid door een grootse overzichtsexpositie in TERRATORIUM. Deze expositie was drie weekenden geopend in de periode 3 – 17 oktober. Bezoekers van de expositie konden een goede indruk opdoen van het werk van de deelnemende kunstenaars, en een selectie maken van de te bezoeken ateliers. Daarnaast bood deze expositie een podium aan kunstenaars zonder atelier.

Cultuur Op Zondag
De opening van de expositie op 3 oktober maakte onderdeel uit van de Floravontuur reeks ‘Cultuur op Zondag’. Op deze zondag bood Terra Art Projects een bijzonder programma aan in samenwerking met Fascinating Jazz.
Om 13.00 uur opende de wethouder van Kunst en Cultuur Hans Haring, de overzichtsexpositie van Zoetermeerse kunstenaars in het TERRATORIUM. Onder grote publieke belangstelling improviseerden drie jazzmuzikanten op de getoonde kunst. Saxofonist Wim Ninaber, violiste Thera Hoekstra en gitarist Frank Ong Alok reageerden zeer verrassend en heel divers. Om 15.00 uur begon Fascinating Jazz in de Sniep met het optreden van Liz Fletcher. Tijdens dit optreden hebben drie Zoetermeerse kunstenaars: Andries Mons, Wonny Stuger en Vivienne Lopes de Leão Laguna, schilderend gereageerd op de muziek. Op deze wijze werd er niet alleen een uitwisseling van disciplines, maar ook een uitwisseling van publiek teweeg gebracht.

Deelnemers
Aan de open atelierdagen/ overzichtsexpositie werd deelgenomen door de volgende 41 kunstenaars: Jackie Bouw, Xander Breumelhof, Marjon Cordes, Ria van Dijk, Ien Dobbelaar, Lydia van Domburgh, Yvon Grevers, Johnny van der Hansz, Jacqueline Hendriks, Fieke Hordijk, Richard Jansen, Ronald de Jong, Gerart Kamphuis, Jurgen Klaassen, Jan Knoester, José Koebrugge, Constance Kokkeel, Hortense de Kooter, José Krijnen, Lucy de Kruijf, Heleen de Lange, Xandra Lapperre, Lody van Leeuwen, Karel Lengkeek, Vivienne Lopes de Leão Laguna, Marus van der Made, Joke Meijer, Marja Milo, Lucie van der Plas, Wolfram Querfurth, Marijke Ridderhof, Patricia Seijen ten Hoorn, Eva van Steenbergen, Wonny Stuger, Marjolein van de Velde, Natalie Vinke, Marijke Wijgerinck, Tilly Wils, Vera Zegerman, Ton van Zeijl, Marian van Zomeren – van Heesewijk.

Deze kunstenaars namen allen deel aan de overzichtsexpositie in TERRATORIUM, en dertig kunstenaars stelden tevens hun atelier open voor publiek.