De visie van TERRA
Een stad is meer dan de plek om te wonen of werken. De omgeving moet ook inspireren, uitdagen tot ondernemerschap en creativiteit stimuleren. Een gevarieerd aanbod aan kunst en cultuur mag niet ontbreken. Door kunstenaars een podium te bieden en samen met kunstenaars, inwoners en samenwerkingspartners exposities, projecten en manifestaties te organiseren, voegt TERRA artistieke beleving toe. Dit versterkt de binding van bewoners en bezoekers met de stad en vergroot de aantrekkingskracht van Zoetermeer als vestigingsstad voor particulieren en bedrijven en voor kunstenaars en de creatieve sector in het bijzonder.

Wat doet TERRA?
Momenteel is kunstorganisatie Terra Art Projects gevestigd aan de Dorpsstraat 12. Bijna iedere maand is hier een nieuwe expositie te zien. De locatie biedt een podium aan artistiek talent. Naast exposities experimenteert TERRA op de huidige locatie ook met een Makerswinkel, waar bijzondere, creatieve producten verkocht worden, deels van lokale makers.

Iedere laatste vrijdag van de maand vindt ook de CultuurKantine plaats, een laagdrempelig ontmoetingsmoment voor kunstenaars, culturele organisaties en kunstliefhebbers. Ook op andere locaties in en rondom het centrum is TERRA actief. TERRA benut graag de openbare ruimten van de stad voor kunstprojecten zoals het Streetwise project op het voormalig Hopman gebouw, het project ‘Poldergroen’ in de wijk Seghwaert en de (oprichting van en) participatie aan het artistieke festival ‘Zondag in ’t Park’.

Onze missie? Een inspirerend en innovatief kunstklimaat.
De projecten van TERRA gaan verbindingen aan met de maatschappij, het bedrijfsleven en de stadsontwikkeling. We denken graag mee over (de culturele) zaken die de stad en haar bewoners aangaan, maar zijn vooral van het dóen. De missie van TERRA is om een inspirerend en innovatief kunstklimaat te ontwikkelen en verankeren in de stad, waarbij de interactie tussen kunstenaars en samenleving centraal staat.


onze nieuwsbrief