MONTMARTRE in de Dorpsstraat

Op zaterdag 22 juni 2013 organiseerden Lionsclub De Meerbloem en Soetermare, Terra Art Projects en Winkeliersvereniging De Dorpsstraat “Montmartre in de Dorpsstraat”.

Er waren die dag in de Dorpsstraat kunstenaars en portrettekenaars aan het werk op vier verschillende locaties. Verder o.a. een zangkoor, troubadours, muzikanten, wijnproeverij, kinderspelen en nog veel meer.

De deelnemende Zoetermeerse kunstenaars
Matthijs van Amsterdam, Hetty Arens, Jacky Bouw, Xander Breumelhof, John Henniger, Jan Knoester, Constance Kokkeel, Lucy de Kruijf, Heleen de Lange, Xandra Lapperre, Lody van Leeuwen, Leo van der Meer, Alyke Poelstra, Olga Roeting, Wonny Stuger, Vera Zegerman, Marian van Zomeren – van Heesewijk.

Van de opbrengst van het verkochte werk droegen de kunstenaars 10% af voor het goede doel. Om 15.00 uur was er een kunstveiling. De kunst voor deze veiling werd door de deelnemende kunstenaars geheel ter beschikking gesteld. Het goede doel was Stichting Happy Days.

Stichting Happy Days trekt er elk voorjaar met Zoetermeerse kinderen op uit om hen een onbezorgde week te bezorgen. Deze kinderen, in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, hebben met elkaar gemeen dat ze een moeilijke tijd doormaken of hebben doorgemaakt. zie ook www.stichtinghappydays.nl.