ONDERWEG | LOULOU JOOLEN

31.03.2018 – 26.04.2018

De grote inspiratiebronnen van kunstenaar Loulou Joolen zijn de natuur en het menselijk bestaan. In april waren haar schilderijen, beelden en textiele creaties te zien bij TERRA. “Met het thema ‘Onderweg’ neem ik afstand van de heftigheid om me heen en in mijzelf, om me er opnieuw mee te verbinden. Met mijn kunst probeer ik een klein stukje te begrijpen van de belevingen, emoties en ervaringen van mensen onderweg: uniek, eenmalig en in miljoenen.”

“In onze wereld is alles een voortbouwen op wat vooraf ging”, aldus Loulou. “Alles wat nu bestaat is een spoor van wat er later zal zijn. Dat wat veroudert en vergaat, is een deel van een doorgaand proces, een onderweg zijn. Ik wek dat wat is verouderd opnieuw tot leven of verwerk het in iets nieuws. In schilderijen en beelden verwerk ik resten papier, karton, hout en metaal. In textiel experimenteer ik met weeslapjes en versleten materiaal dat in veelkleurige doeken wordt opgenomen.”

In haar werk richt Loulou zich op de beweging en verandering in het bestaan. “De figuren in bijvoorbeeld mijn schilderijen, bevinden zich in verschillende innerlijke of uiterlijke situaties onderweg: een oversteek, vlucht, chaos, conflict, nieuwe wereld, ontmoeting etc. Wat we achterlaten zijn sporen in verleden en toekomst. Schilderen is voor mij een voortdurend onderweg zijn. Het schilderen zelf is een beleving in het moment. Hier kan ik spelen en opgaan in kleur en vorm. Een schilderij ontstaat in een langdurig proces van zoeken, laag over laag aanbrengen en een veelheid aan materialen.”

GRATIS TE BEZOEKEN:
WOENSDAG T/M ZONDAG VAN 13 – 17 UUR

KUNSTFOYER: Opening én toelichting op het werk
30.03.2018 van 16 – 18 UUR

Loulou was tijdens de expositie aanwezig op 31 maart en 13, 20 en 21 april.

TERRATORIUM, Dorpsstraat 12, Zoetermeer.

Foto’s: Nelly Smits