GEHECHT | Marie Josee Christ-van Kempen, Verolique Jacobse, Marja Scholten-Reniers

24.02.2018 – 29.03.2018

Drie kunstenaars, oud-studiegenoten én vrienden van elkaar, toonden tijdens de expositie ‘Gehecht’ hun gezamenlijke oorsprong: de liefde voor lapjes, borduursels, draden en structuren. Zij vonden in de loop der jaren hun eigen beeldende weg, maar allen met textiele toepassingen als betekenisgever…

De kunstenaars presenteerden ieder een nieuw werk, geïnspireerd op de titel ‘Gehecht’.
Marie Josee haalt haar inspiratie voornamelijk uit de natuur en haar reizen. Bij het werk dat werd gemaakt voor ‘Gehecht’, stikte de kunstenaar met een naaimachine over haar eigen collage. Het resultaat interpreteert zij als een litteken, aantasting of hechting. De naailijnen versterken het beeld, in tegenstelling tot een litteken.

Verolique heeft een foto van een detail van haar afstudeerwerk uit 1981 laten printen en is hier met olieverf en textiele materialen overheen gaan werken: ‘Van toen naar nu’. Opgeblazen details van eerder werk vormen de basis voor de olieverfwerken op canvasprint. Hierover schildert zij weer met olieverf, waarbij ze pigment, papier en textiele materialen als details gebruikt.

De bijdrage van Marja aan ‘Gehecht’ is een tekst van kunstenaar László Moholy-Nagy, die zij op een tweedehands kleedje heeft geborduurd. De installatie ‘Kom, ga zitten’ is ontstaan vanuit de vraag of kunst in staat is de maatschappij te veranderen, eventueel te verbeteren.

GRATIS TE BEZOEKEN:
WOENSDAG T/M ZONDAG VAN 13 – 17 UUR

KUNSTFOYER: Opening én toelichting op het werk
23.02.2018 van 16 – 18 uur

Verolique was tijdens de expositie aanwezig op 25 februari, en op 4, 11 en 25 maart.
Op 11 maart speelde Verolique met het Phoenix ensemble in het TERRATORIUM, in het kader van ‘Gluren bij de Buren’.

TERRATORIUM, Dorpsstraat 12, Zoetermeer.

Foto’s: Petrie Comans