’What’s next?’ De duurzame toekomst verbeeld | MARISKA MALLEE

02.06.2018-28.06.2018

Het werk van Mariska Mallee gaat over haar droom: de duurzame stad. “In mijn werk bouw ik aan de duurzame steden en maatschappijen. Ik laat mij inspireren door wiskunde, kwantummechanica, ruimtevaart, architectuur, nieuwe duurzame technologieën, circulaire economie en de natuur.”

Uit haar zoektocht ontstaan Escher-achtige werken met verspringende perspectieven, die de toeschouwer verder meenemen in hun eigen droom. “Al in mijn kindertijd had ik het gevoel dat de aarde een prachtige plek is, maar dat het veel beter kon. Vooral de uitbuiting van natuur, mens en dier maakt mij tot op de dag van vandaag strijdvaardig. Heel lang heb ik gedacht dat het niet uitmaakte wat ik schilderde, want wat krijg ik in mijn eentje met mijn verhaal in mijn schilderijen voor elkaar?

Via kunst, wetenschap en boeken, zoals de theorieën van Stephen Hawking en het onderzoek van journalist Govert Schilling, ging ik mij verdiepen in mijn interessegebieden. Via o.a. het internet kreeg ik zicht op al die ‘kleine’ initiatieven waar ik zo blij van werd. Er is, zeker de laatste jaren, een transitie naar een duurzame wereld gaande. Dat vertaal ik in mijn schilderijen.”

GRATIS TE BEZOEKEN:
WOENSDAG T/M ZONDAG VAN 13 – 17 UUR
Mariska was aanwezig op 2, 8, 9, 22 en 23 juni.
Zaterdag 2 juni was zij in het kader van de Dag van de Architectuur vanaf 11 uur aanwezig.

KUNSTFOYER: toelichting/lezing door Mariska en Alcuin Olthof (ArchitectSchatbewakers Zoetermeer en Stadsnomaden)
01.06.2018 16 – 18 UUR
TERRATORIUM, Dorpsstraat 12, Zoetermeer.

Foto’s: Annelize van der Helm