Kidsmiddag TERRATORIUM

Op woensdag 3 april 2019 vond de Kunst & Kids middag plaats in het TERRATORIUM. Omdat Zoetermeer een gezinsrijke stad is, willen wij ook leuke dingen gaan aanbieden voor kinderen. Maar wel op onze eigen bijzondere, creatieve en experimentele manier. En hoe konden we nou beter onderzoeken waar behoefte aan is, dan het gewoon eens te proberen!

En dat deden we! Dertien kinderen en hun moeders en/of oma’s bezochten het TERRATORIUM. We begonnen direct spannend, door te gaan kunstkijken met kunstenaar Verolique Jacobse. Wat zie jij in het schilderij? Hoe kijkt de dame op het schilderij, welke kleuren zie je en waar is het van gemaakt? Kunstenaar Gerard Huisintveld maakte daarna de handen en tongen los. De kinderen maakten hoedjes van papier en liepen een parade met de klanken van de ‘lachmutsen’. ‘Dit is ook kunst’, aldus Gerard.

Na een glaasje sap werden de jassen en jasjes aangetrokken en liep de stoet naar Silvester Boek en Spel. Daar werd er voorgelezen uit het boek ‘Sammie en het snotmonster’, van Paul van Loon. Kunstenaar en illustrator Els van Egeraat, die dit boek illustreerde, maakte er ‘live’ een tekening bij. De kinderen luisterden aandachtig en keken hun ogen uit.

Als afsluiter gingen de kinderen aan de slag met een pannenkoek, fruit, eetbare verf en nog meer lekkers. Alles werd nieuwsgierig bekeken, geproefd (en lekker of vies bevonden) en opgesmuld. Terwijl de kinderen bezig waren, vulden de moeders en oma’s een enquête in. Hier stonden praktische en inhoudelijke vragen in over de middag. Het is een goed geslaagd experiment. De kinderen hebben het ontzettend naar hun zin gehad. En wij kunnen onze plannen weer verder aanscherpen!

Foto’s: Monique Kievits