EXPOSITIE IN WIJKCENTRUM HET METRUM | MONIQUE DUFAIS

Monique Dufais | Kleur
03.09-31.10.2019

Als tiener was Monique al gek op tekenen en schilderen, en won zij de tweede prijs bij een tekenwedstrijd. Bij een uitwisselingsjaar in Californiё had ze slechts $18 zakgeld in de maand en was ze genoodzaakt de kerstcadeautjes voor haar vrienden zelf te maken, met veel succes. Ze is altijd blijven schilderen als hobby, naast haar werk als juriste.

In 1995 is Monique cursussen gaan volgen bij het CKC in Zoetermeer, en dat is zij tot een paar jaar geleden blijven doen. Daar heeft zij kennis gemaakt met verschillende technieken, waarvan het schilderen met acryl haar voorkeur heeft. Ook heeft zij geboetseerde werken gemaakt.

Monique houdt van kleuren en dat is terug te zien in haar werk. In de loop der jaren heeft zij zowel figuratief als abstract geschilderd, maar altijd heel kleurrijk.

Wat is het Metrum?
Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Terra Art Projects. Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners en andere geïnteresseerden een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Heb je ook een leuk idee voor het Metrum? Neem dan contact op met Hetty Arens: hetty.arens@ziggo.nl
Het Metrum bevindt zich tegenover het gebouw ‘de ComPositie’ aan de César Franckrode.

Foto’s: Hetty Arens