Expositie in Wijkmuseum het Metrum | SCHILDERSGROEP PIËZO

6 januari t/m 6 april 2017

Gezamenlijk stripverhaal gebaseerd op het sprookje ‘Roodkapje’.
Expositie: Piëzo Buytenwegh

TERRA en Hetty Arens, bedenker van wijkmuseum het Metrum, bieden de mogelijkheid om kunstwerken die zijn gemaakt, te tonen in de wijk Buytenwegh.

Dit keer bood TERRA de schildersgroep van Piëzo aan om hier gebruik van te maken. Elke vrijdagochtend is deze groep actief in de wijk Buytenwegh. Zowel met tekenen als schilderen. Hetty Arens heeft het sprookje ‘Roodkapje’ van de Gebroeders Grimm, als uitgangspunt gebruikt voor de opdracht. Het stripverhaal is gemaakt in cirkels. Diverse sprookjesboeken dienden als inspiratie. Hetty heeft aan de hand van voorbeelden van boeken laten zien hoe je dit kunt tekenen of schilderen.
De andere werkstukken zijn aan het sprookje gerelateerd. Zoals bos en bomen, bladeren en bloemen. Daar speelde het sprookje zich immers af?

Met dank aan alle deelnemers van deze enthousiaste groep.

Voor informatie: Piëzo Buytenwegh
Terra Art Projects Zoetermeer in samenwerking met Hetty Arens, beeldend kunstenaar.

Wat is het Metrum?
Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Terra Art Projects. Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Heb je ook een leuk idee voor het Metrum? Neem dan contact op met Hetty Arens: hetty.arens@ziggo.nl. Het Metrum bevindt zich tegenover het ID College aan de César Franckrode.