Groepsexpositie thema Eenzaamheid

Thema: eenzaamheid
Begin oktober is het de week tegen eenzaamheid. Vanaf zaterdag 26 september tot en met zondag 8 november zullen negen deelnemers van TERRA nieuw werk exposeren binnen dit thema. Het werk dat werd gemaakt is zeer divers van aard en kent een persoonlijke inslag. Iedere kunstenaar vertaalde het thema op zijn of haar eigen manier.
De deelnemers zijn: Renée du Clou, Sylvia Essenberg, Verolique Jacobse, Kiek Haket, José Koebrugge, Jan Lenoir, Usha Ramesh, Eva van Steenbergen en Marian van Zomeren – van Heesewijk.

Nog actueler
De week van de eenzaamheid wordt jaarlijks georganiseerd. De expositie over eenzaamheid stond al gepland vóór de uitbraak van de corona-pandemie. Door de ontwikkelingen die hiermee gepaard zijn gegaan, zoals de restricties rondom het ontvangen van bezoek, is het thema (helaas) nog actueler.
In een deel van het werk zien we het thema op meer letterlijke wijze terug. Ander werk belicht de ‘eenzaamheid’ vooral symbolisch. Er is figuratief en abstract werk en ook de materialen en technieken variëren. Van tekeningen en schilderijen tot 3-dimensionaal werk en textiel. Die diversiteit maakt een bezoek aan de expositie zeker de moeite waard.

De groepsexpositie is t/m zondag 8 november (gratis) te bezoeken van woensdag t/m zondag van 13-17 uur.

Foto’s: Leo Jans