KERA-MIX 2015

Van 7 t/m 29 november vond de vijfde editie van ‘KERA-MIX’ plaats in Zoetermeer. Deze tentoonstellingen van keramiek, gecombineerd met andere materialen, trekken elk jaar in vier weekenden zo’n 1.200 enthousiaste bezoekers uit het hele land.

KERA-MIX is in vijf jaar uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor keramisten en keramiekliefhebbers. Aan de vijfde editie deden ruim 50 keramisten mee met elk vijf werken. De deelnemers zijn zowel bekende als nog onbekende keramisten. Zij werden door een commissie geselecteerd.

Altijd nieuw werk

Het werk is zoals elk jaar heel divers: van kleurrijke installaties tot intieme stillevens en allerlei combinaties van materialen. Omdat de organisatie alleen werken accepteert die niet eerder bij ‘KERA-MIX’ zijn getoond, is elke tentoonstelling weer geheel anders dan vorige edities.

De organisatie van ‘KERA-MIX’ is in handen van Terra Art Projects, in nauwe samenwerking met keramisten Hetty Arens en Vera Zegerman. Zij ontwikkelden het idee om een tentoonstelling te organiseren rondom het thema ‘combinatie van keramiek en textiel’. In 2011 vonden zij TERRA bereid om hiervoor ruimte en ondersteuning beschikbaar te stellen. Zo ontstond in 2011 de eerste expositie ‘KERA-TEX’ in een grote fabriekshal in Zoetermeer, met ruim 50 deelnemers.

Na twee jaar werd besloten de ‘TEX’ los te laten en de combinatie van materialen breder te trekken. Onder de nieuwe naam ‘KERA-MIX’ werden keramisten sindsdien uitgedaagd om keramiek te combineren met materialen zoals glas, hout, metaal, papier en natuurlijk ook nog steeds textiel. Uitgangspunt is wel dat keramiek een prominente rol speelt in het werk. Terra daagt de keramisten elk jaar uit om te experimenteren, eventueel in samenwerking met een kunstenaar uit een andere discipline.

Deelnemers:
Hedy Abeling, Irene Andreae, Hetty Arens, Nora Baetens, Guusje Beeftink, Mary Bezembinder, Elt de Boer, Ineke van der Bol, Phé van den Bol, Silvia Borgers, Hermien Buytendijk, Tanya Cnossen-Polishchuk, Heleen Colijn, Jolanda Drukker Murray, Wanda Entjes, Ilse van der Greft, Henriette Greidanus, Yvon Grevers, Lei Hannen, Desiré Haverkamp, Peter v.d. Heijden, Cocky Hoffer-Hietbrink, Irene Hoogendoorn, Hein Janssen, Anke de Jong, Marion Köhler, Günter Korfmann, Anke van der Kwaak, Noëlle Lamers, Henny Lamme, Jannie van de Luijtgaarden, Adriana Nichting, Marianne Plomp, Conny Pols, Janneke de Regt, Jacques Ruiter, Ina Singeling, Elize van Sonderen, Marja Spijker, Anja Temmink, Jacqueline Tijssen, Marian Timmer-Funneman, Ghislaine van Tongeren, Margarita van der Velden, Akke Visser, Pieter de Vogel, Lidwien van Wersch, Lilian Wessels, Carla Wink, Irene van der Winkel, Angela Wouters, Harm van der Zeeuw, Vera Zegerman

Praktische informatie
KERA-MIX ’15 – 7 november t/m 29 november

Openingstijden: zaterdag en zondag, 13-17 uur
Locatie: Warande 40, Stadshart (naast achterzijde C&A)