expositie IN WIJKMUSEUM HET METRUM | S Y N A P S Z

Een installatie, gemaakt door het kunstcollectief S Y N A P S Z
22.02 – 25.04.2019

Els van Egeraat             Poёzie
Gerard Huisintveld      Spektakel kunst

De vier … seizoenen, religies, windrichtingen, …
The four … seasons, religions, wind directions, …
Les quatre … saisons, religions, directions du vent, …
Die vier … Jahreszeiten, Religionen, Windrichtungen, …
De toeschouwer mag associёren, …

Els van Egeraat komt uit Bergen op Zoom. Is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s ‘s-Hertogenbosch, richting illustratie. Ten grondslag aan haar getekende collages en monumentale schilderwerk ligt haar bewondering voor grootmeesters als Turner, Tàpies en Chagall. Els heeft een grote reputatie opgebouwd als illustrator van kinderboeken voor diverse uitgeverijen en schrijvers. In 2010 werd haar in Bergen op Zoom de Sakkoprijs toegekend, een cultuurprijs voor professionele kunstbeoefenaars.

Gerard Huisintveld, een conceptuele duizendpoot uit Noordwijkerhout en voormalig TERRA-lid. Meester in het herinrichten van zowel binnen als buitenruimten. Zijn beeldend werk laat een verscheidenheid zien aan techniek, beeldtaal en stijl. Steeds met veel zelfspot en Tongue in Cheek. Gerard zorgt voor de rode draad binnen SynapsZ en is in veel opzichten zowel de verbindende factor als startmotor, met hoog ‘expect the unexpected’  gehalte en fysieke manifestatiedrang.

Wat is het Metrum?
Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Terra Art Projects. Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners en andere geïnteresseerden een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Heb je ook een leuk idee voor het Metrum? Neem dan contact op met Hetty Arens: hetty.arens@ziggo.nl
Het Metrum bevindt zich tegenover het gebouw ‘de ComPositie’ aan de César Franckrode. Parkeren is gratis.