stoere helden in coronatijd

In juli 2020 deden wij een oproep: Museum De Voorde en Terra Art Projects waren op zoek naar kleine en grote helden in coronatijd. Helden voor een ander, of voor jou. 
Het Museum en TERRA willen deze mensen in het zonnetje zetten. Speciaal voor hen wordt een kunstwerk gemaakt door een kunstenaar die aangesloten is bij TERRA of bij Ateliers Baztille.

Er is actie ondernomen om in contact te komen met Zoetermeerse Stoere Helden die zich met hart en ziel hebben ingezet tijdens de coronacrisis. Deze speciale inwoners werden op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. Zoetermeerse kunstenaars maakten, gebaseerd op hun kleine en grote heldendaden, speciaal voor hen een kunstwerk. De acht kunstenaars van TERRA die hieraan hebben meegewerkt: Masoud Gharibi, Verolique Jacobse, Corinne van Kamp, José Koebrugge, Jan Lenoir, Marja Milo, Peter Waltman, Marijke Wijgerinck.

Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg maakt van de Stoere Helden een foto. De kunstwerken, foto’s en de verhalen zijn tentoongesteld. Na afloop van de expositie krijgen de helden hun kunstwerk uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

De expositie is te bezoeken, zie: www.museumdevoorde.

Hierboven van links naar rechts, kunstwerken van: Masoud Gharibi, Verolique Jacobse, Corinne van Kamp, José Koebrugge, Jan Lenoir, Marja Milo, Peter Waltman, Marijke Wijgerinck.
Foto’s: Richard Jetten

Stoere held Michelle Thoms wordt gefotografeerd door Jan-Dirk van der Burg.