Zoetermeer 1000 (2007)

In het kader van Zoetermeer 1000 is Terra Kunstprojecten benaderd door de Stichting Zoetermeer 1000 om in de maand oktober op het gebied van kunst een bijdrage te leveren.

Door Terra Kunstprojecten is contact gezocht met Antoon Versteegde (Art Work And More) die een concept heeft uitgewerkt. Het concept is door de Stichting Zoetermeer 1000 met open armen ontvangen.

In de voorbereiding voor de zomervakantie zijn door de stichting het basis- en voortgezet onderwijs in Zoetermeer aangeschreven. Het kunstproject ‘Kids & Culture’ bestond uit vier onderdelen en is in de herfstvakantie van 19 tot en met 28 oktober 2007 opgebouwd.

1000 vlaggen
Door leerlingen van de basisscholen in Zoetermeer zijn in de maanden september en oktober 1000 vlaggen voorzien van tekeningen en teksten. Op 19 oktober 2007zijn de vlaggen op het Nicolaasplein bevestigd aan bamboestokken. Deze stokken zijn later op het Dobbe-eiland bevestigd aan een speciaal ontworpen constructie.

De stokken met vlaggen konden binnen deze constructie vrij bewegen. Resultaat: aan het eind van de tweede dag stonden op het Dobbe-eiland 1000 witte vlaggen voorzien van tekeningen en teksten.

1000 borden bespoten met graffiti
Onder begeleiding van Terra-kunstenaars en leden van Art Work And More zijn door middel van workshops op de scholen 450 graffitiborden gemaakt. De scholieren uit het voortgezet onderwijs zouden gelijktijdig met de uitvoering van de 1000 vlaggen aan het Marseillepad beginnen met de bamboe-installatie voor bevestiging van de graffitiborden. De jeugd liet het helaas afweten.

Daarom is de bamboegalerie voor de 1000 borden gebouwd met hulp van Terra-kunstenaars, Art Work And More en enkele passanten.

In de periode van 19 tot 27 oktober 2007 zijn in een spuittent onder leiding van Jackie Bouw en Daniëlla du Clou de aanvullende borden door bezoekers vervaardigd.

1000 jaar Zoetermeer
Door de leden van Art Work And More en vrijwilligers is het getal 1000 ter plaatse gebouwd. Hiervoor waren talloze bamboestokken en duizenden elastieken nodig.
Op vrijdag 26 oktober werd het laatste cijfer toegevoegd. Resultaat: een gigantisch bouwwerk met het getal 1000 op de rand van de Dobbeplas.

Afsluiting: op 28 oktober 2007 vond een vuurspektakel plaats door de Belgische groep Doedel. Een afsluiting van de herfstvakantie. Dit project trok honderden bezoekers.